Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, 19009 Ραφήνα
Τηλ: 22940-24355, Fax: 22940-26261
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Τηλεδιάσκεψη με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μιά σειρά θεμάτων που αφορούν στους κινδύνους της χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο. Μαθητές από την Α' και την Β' τάξη παρακολούθησαν τις ομιλίες των στελεχών της υπηρεσίας δίωξης ηλεκρτονικού εγκλήματος που συνοδεύονταν από επεξηγηματικές διαφάνειες, αλλά και την ομιλία του προϊσταμένου της υποδιεύθυνσης ταξίαρχου κου Εμμανουήλ Σφακιανάκη, ο οποίος στο τέλος της ομιλίας του, απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν. 

Οι δράσεις για την ενημέρωση των μαθητών περί των κινδύνων της κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς με παρουσιάσεις και ομιλίες.

Βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση, και άρθρο του rpn.gr εδώ.

1301aΤην Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μιά σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

Η Α' τάξη επισκέφθηκε την Μονή Καισαριανής και το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Β' τάξη περιηγήθηκε την Πνύκα και την Αρχαία Αγορά.

Η Γ' τάξη παρακολούθησε την θεατρική παράσταση "Ελένη" του Ευριπίδη στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας

 

1-3-13-1800-2000 s

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος δημιουργίας τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία, η μείωση της μαθητικής διαρροής , η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση και η δυνατότητα πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενική-Τεχνική Εκπαίδευση).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος Ε.Δ. καθορίζεται ως εξής:

Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά , (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά , δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία, μία (1) ώρα Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Για την Τρίτη τάξη Γυμνασίου: τέσσερις (4) ώρες Μαθηματικά, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία, μία (1) ώρα Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες

Το ημερήσιο πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας καλύπτει 1-3 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Τμήμα μαθήματος ορίζεται κάθε ομάδα μαθητών/τριών που παρακολουθούν το ίδιο μάθημα Σε κάθε τμήμα μαθήματος ενισχυτικής διδασκαλίας συμμετέχουν 10 μαθητές/τριες το ελάχιστο και έως 15 μαθητές/τριες το μέγιστο. 

Ενημέρωση για πιο υπεύθυνες συμπεριφορές μέσω της πρόληψης και της ανακύκλωσης απορριμμάτωνΗ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία, υλοποιεί πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στα σχολεία. Η ανακύκλωση πάει σχολείο!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από συνεργάτες της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Στην παρουσίαση συμμετέχουν ενεργά οι μαθητές απαντώντας και θέτοντας ερωτήσεις αλλά και εκφράζοντας τη γνώμη τους. Η παρουσίαση διαρκεί μια διδακτική ώρα και πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου, μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση του σχολείου.
Το περιεχόμενο της παρουσίασης, συνοπτικά, περιλαμβάνει την παρουσίαση των προβλημάτων, που προκύπτουν στο αστικό και φυσικό περιβάλλον από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Στη συνέχεια παρουσιάζονται βασικές έννοιες όπως η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, καθώς και οι πρακτικές εφαρμογές αυτών. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών και παρουσιάζονται υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους μπλε κάδους, αλλά και ο τρόπος που μπορούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στην ανακύκλωση συσκευασιών.
Στόχος αυτής της δράσης είναι οι μαθητές να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να αντιληφθούν το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο ή το δήμο τους.
Στο πρόγραμμα ενημέρωσης συμμετέχουν οι μαθητές των τάξεων Γ έως και ΣΤ του Δημοτικού, οι μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και οι μαθητές της Α τάξης του Λυκείου. Κάθε παρουσίαση διαρκεί 1 διδακτική ώρα (45 λεπτά).

 

 

Page 1 of 3